dnes je 30.10.2024

Input:

Sanitační řád

15.1.2020, Zdroj: Verlag Dashöfer

11.14
Sanitační řád

Zodpovědná osoba:

používané prostředky: detergentní a desinfekční, vhodné pro potravinářské provozy

uložení úklidových pomůcek: oddělené uložení pomůcek pro hrubý úklid a pro sanitaci ploch, přicházejících do styku s potravinami. K dispozici úklidová komora.

četnost a rozsah sanitace:

průběžně průběžná očista pracovních ploch po ukončení každé jednotlivé činnosti, postupné odmývání použitého nádobí a pracovních pomůcek

denně po skončení provozu úklid všech pracovních ploch, důkladné mytí použitého nádobí, přepravních nádob, náčiní a pracovních pomůcek, technologického vybavení, mytí podlah ve všech prostorách, mytí a desinfekce odpadních nádob

týdně důkladná očista kuchyňského vybavení za použití desinfekce, očista chladících zařízení, vč. odmrazení, očista omyvatelných stěn, úklid a desinfekce WC personálu

měsíčně očista polic na uložení potravin, očista dveří a klik, parapetů, mrazícího zařízení, vč. odmrazení a desinfekce, očista digestoře

pololetně očista topných těles, svítidel, mytí oken,

Nahrávám...
Nahrávám...